Принцеса Даяна искала роля в "Бодигард" 2

Даяна обаче изразила безпокойство от възможни последици от филмовия й дебют

Принцеса Даяна искала роля в "Бодигард" 2 | StandartNews.com

Британската принцеса Даяна изразила интерес към участие в снимането на продължението на Бодигард (1992), но тези планове не се осъществили заради смъртта й в Париж през август 1997 година. Това заявява в интервю за сп. "Пийпъл" актьорът Кевин Костнър, който изигра една от главните роли във филма заедно с певицата Уитни Хюстън.

Според актьора принцеса Даяна изразила безпокойство от възможни последици от филмовия й дебют. „Спомням си, че тя говори по телефона невероятно любезно и зададе въпроси като например дали планираме да снимаме сцена с целувка. В същото време говори много уважително”, каза Костнър. "Беше нервна, защото животът й беше много регламентиран", обясни той, добавяйки, че в продължението на филма наистина са били планирани любовни сцени.

Костнър за първи път каза, че бившата съпруга на един от по-малките синове на Елизабет Втора, небезизвестната херцогиня на Йорк Сара Фъргюсън, е помогнала за разговорите с Даяна. Плановете обаче не се сбъднали. Актьорът получил сценария на "Бодигард" 2 един ден преди смъртта на принцесата.

В нощта на 31 август 1997 г. автомобилът „Мерцедес“, в който Даяна пътува с приятеля си Доди ал-Файед, се блъсна в тунелна колона под площада Алма в Париж. При катастрофата оцеля само телохранителят на Даяна Тревър Рийс-Джоунс. Ал-Файед и шофьорът Анри Пол загинаха на място, Даяна - два часа по-късно в болницата.

Според резултатите от разследването, оповестени през декември 2006 г., автомобилната катастрофа не е била предварително планирана, няма доказателства в полза на версията за убийството на Даяна и Доди Ал-Файед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай