Принц Хари даде важен знак след коронацията

Съпругата му Меган и двете им малки деца обаче останаха в САЩ

Принц Хари даде важен знак след коронацията | StandartNews.com

Принц Хари присъства днес на коронацията на своя баща Чарлз Трети в Уестминстърското абатство, но след това не се появи с него на балкона на Бъкингамския дворец, отбелязва Ройтерс.

До началото на миналия месец не беше ясно дали Хари, който сега живее отвъд океана - в американския щат Калифорния, изобщо ще присъства на историческото събитие след много публичен спор със семейството си.

38-годишният ветеран от британската армия, служил в Афганистан, в крайна сметка дойде в Уестминстърското абатство усмихнат и облечен в сутрешен костюм, носейки медалите си на гърдите си. Принц Хари обаче бе чак на третия ред, за разлика от своя по-голям брат - престолонаследника принц Уилям, който бе на видно място. При това Хари, който вече не е "работеща кралска особа", нямаше никаква официална роля на церемонията.

Съпругата му Меган и двете им малки деца обаче останаха в САЩ. По-голямото, Арчи, навършва днес четири години и се смята, че Хари иска да се прибере при семейството си възможно най-бързо, посочва Ройтерс.

Някога по-малкият син на Чарлз Трети беше един от най-популярните членове на британското кралско семейство и сватбата му с американската актриса Меган Маркъл в замъка Уиндзор през май 2018 г. се превърна в грандиозно събитие, предизвикало масов ентусиазъм. Решението му да се откаже от задълженията си като "кралска особа" и разривът с неговото семейство обаче раздели общественото мнение.

Коментатори заявиха, че ако принц Хари се беше появил на балкона, това би било знак, че се е помирил със своето семейство след разрива, отбелязва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай