Президентът и министър Терзиева откриха АМ "Тракия"

Президентът и министър Терзиева откриха АМ "Тракия" | StandartNews.com

Ямбол. Президентът Росен Плевнелиев и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева прерязаха лентата и откриха автомагистрала "Тракия. Това стана малко преди 11 часа на специално изградената сцена в края на лот 4 от аутобана.

Благодарствен молебен отслужи сливенският митрополит Йоаникий, заедно със свещеници от Ямбол и Сливен. По време на церемонията до него бе и старозагорският митрополит Галактион. Дядо Йоаникий благослови магистралата и се обърна към великомилостивия Господ да опази шофьорите и пътуващите по нея. На церемонията присъстваха още министърът на транспорта Данаил Папазов, шефът на АПИ Лазар Лазаров, областните управители на Бургас и Ямбол Николай Пенев и Павел Маринов, депутатите Атанас Мерджанов и Димчо Михалевски, както и десетки шефове на пътни фирми, сдружения от цялата страна. За откриването бяха дошли кметовете на всички общини от региона като някои пристигнаха с автобуси и със своята администрация. "Стандарт" забеляза и бившия вицепремиер Евгений Бакърджиев.

По време на церемонията двама души застанаха край оградата на магистралата, издигайки плакат "Благодаря на всички, благодаря ти, Бойко". Върху последния надлез преди мястото на церемонията протестиращи бяха издигнали два плаката. Върху единия пишеше "Оставка", а другият беше с надпис "София, ние сме с теб".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай