Преподавател издъхна пред студенти

Преподавател издъхна пред студенти | StandartNews.com

Велико Търново. Черен вторник във Великотърновския университет. Преподавателят по римско право гл. ас. Теодор Пиперков издъхна пред студенти. Отиде си и зам.-ректорът проф. Багрелия Борисова.

55-годишният асистент говорел пред пълна с над 50 младежи аудитория, когато ненадейно се почувствал зле. Пиперков се хванал за сърдечната област, превил се и се свлякъл на земята. Студентите веднага се обадили на 112, но пристигналите лекари с две линейки и полицаи само констатирали смъртта на преподавателя. Пиперков е получил масиран инфаркт и издъхнал на място, казаха от ВУЗ-а. Той е преподавател от Софийския университет "Св. Климент Охридски", но води дисциплината "Римско частно право" като титуляр и във ВТУ.

Пиперков е познат сред студентите си като един от преподавателите, който води лекциите си по нестандартен и любопитен начин. Неговата аудитория винаги е пълна. На лекциите му идват и много студенти от горните курсове, за да си припомнят римското право. Теодор Пиперков е завършил право в Алма матер през 1984 г. Специализирал е в Хамбургския университет. Член е на Дружеството за германо-българско правно сътрудничество. Той е и заместник-директор на Института по германско право към Юридическия факултет на СУ. Преподава във Великотърновския университет от 1996 г.

По-рано във вторник е починал и заместник-ректорът на ВТУ проф. Багрелия Борисова. Тя отговаряше за евроинтеграцията и международното сътрудничество. Проф. Борисова изгуби битката с рака, казаха съкрушени нейни колеги.

Ректорът на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" проф. Пламен Легкоступ публикува скръбна вест и за двамата преподаватели на Фейсбук страницата на висшето училище. "Дълбок поклон пред светлата им памет. Почивайте в мир", написа професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай