Представят в Лондон Трънското ждрело

Представят в Лондон Трънското ждрело | StandartNews.com

Перник. Уникалното ждрело на река Ерма при Трън ще бъде представено като привлекателен природен туристически обект в Лондон. За това съобщи кметът на общината Станислава Асенова. Трън заедно с общините Брезник, Драгоман и Сливница работи по проекта "Непознатата България - Откритието - Западни покрайнини", с който се представят туристическите обекти в Трънско на Световното туристическо изложение в Лондон (World Travel Market). То ще се състои от 4 до 7 ноември в британската столица. Така британците ще научат какви природни красоти могат да разгледат у нас, след като кацнат на летище София.

Представянето на четирите наши общини ще бъде на осигурения от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма щанд. Там поданиците на кралицата и гостите на Лондон ще се запознаят с разработените маршрути и туристически пакети, обясни координаторът на проекта за Трън Екатерина Цветанова.

В общинския исторически музей в Трън се пази златен медал, спечелен от местното килимарско училище на изложение в Лондон през 30-те години на XX век.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай