Пожар изпепели вили и лозя край Айтос

За два часа огънят обхвана 10 хиляди декара

Пожар изпепели вили и лозя край Айтос | StandartNews.com

Бургас. Голям пожар горя във вилната зона край град Айтос. Огънят се беше разпрострял на голяма територия - от изхода на града в посока село Зетьово, предаде БНР. Създадена е организация за преминаване на автомобилите, които се движат от Айтос към село Руен.

Междувременно от пожарна безопасност съобщиха, че огънят е локализиран.

По първоначални данни при пожара са изгорели частни вили, лозови насаждения и широколистна гора. Огънят се разпространява в момента на повече от 2 км и отдалече се вижда гъст черен дим.

Заради пожара и гъстия дим, който намалява видимостта, е затворен временно Айтоски проход между Бургаска и Варненска област. Движението е спряно, може да се ползва обходен маршрут през Рижки проход (Шумен-Карнобат).

Създадена е организация за преминаване на автомобилите, движещи се от Айтос към село Руен, каза кметът на общината Васил Едрев.

„Пожарът е тръгнал от вилните зони. не можем да уточним дали е умишлен или не е. Не може да се каже, защото площта е много голяма, около 10 хиляди декара е площта, на която е разпрострян. Това е изключително частни имоти, в по голямата част от пожара. Има изгорели вили", каза кметът.

В гасенето на пожара участват доброволци от местните жители, служители на Гражданска защита и на Горското стопанство. Тъй като водата не достига от земеделските кооперации са изпратили водоноски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай