Повече облаци с валежи и гръмотевици за 29 май

Повече облаци с валежи и гръмотевици за 29 май | StandartNews.com

София. В четвъртък минималните температури у нас ще са 13 до 18 градуса. Още преди обед над страната ще има разкъсана облачност, по-значителна над югозападните райони, където за кратко ще превали. Около и след пладне облачността ще е променлива с условия за превалявания и прегърмявания. Възможни са и градушки.

По-силни гръмотевични бури и интензивни валежи ще паднат през деня на места в Източна България, а привечер над Западна. Максималните температури ще са от 22 до 28 градуса, показва прогнозата на ТВ-МЕТ. 

Времето в следващите дни

В петък времето над страната ще бъде предимно облачно, с валежи, по-интензивни над западните и централни райони. Дневните температури ще са от 16, 17 градуса по високите западни полета до 22, 23 на изток.

В събота ще остане хладно за сезона със значителна облачност. Отново ще превали, по-съществено в Североизточна България.

В неделя и понеделник предиобед облаците ще намаляват до слънчево време, а следобед краткотрайни валежи с гръмотевици се очакват над планините и в Източна България. Температурите бавно ще се повишават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай