Последен ретрограден Меркурий за 2023! Какво чака всяка зодия

Ще продължи от 13 декември до 2 януари

Последен ретрограден Меркурий за 2023! Какво чака всяка зодия | StandartNews.com

Оказва се, че ще прекараме празниците под влиянието на ретрограден Меркурий. Последната ретро фаза на тази планета идва в края на годината и ще продължи от 13 декември до 2 януари.

За жалост, безгрижната енергия, която усещахме до момента, ще бъде прекъсната от "любимото" на всички астрологично събитие  - ретроградният Меркурий!

Обратният ход на Меркурий се оказва главният виновник за недоразумения, обърквания, измами, загубвания, провалени пътувания - с две думи: светът се обръща с главата надолу, а ежедневието ни тече като високо напрежение по оголен нерв.

Ретрограден Меркурий, разбира се, въобще не е толкова демоничен, той има своя дълбок смисъл и всъщност може да се окаже доста благоприятен за някои наши дела.

На 13-ти декември Меркурий бавно ще настъпи в земния знак на Козирога, където ще се задържи през следващите 3 седмици, пише "Марица". Този период ще ни донесе нужната яснота, за да преследваме бъдещите си цели. Планетата на комуникациите ще насърчи всяка зодия да се фокуриса върху целите си и да започне работа по тях - точно навреме за новата година!

Този декември доста си прилича по миналогодишния, но очаквайте да се изправите и пред нови предизвикателства, докато обмисляте за какво съжалявате и възстановявате енергията си преди новата година. Съсредоточете се върху изграждането на структуриран, дългосрочен план, тъй като Меркурий започва своя престой в методичния и зрял Козирог още на 1 декември.

Ако сте се затруднявали с дисциплината до момента, ретроградният Меркурий ще ви донесе нужната стабилност (освен дозата хаос, която носи).

Ето как ще се отрази последният ретрограден Меркурий за годината на всяка зодия:

Овен

В духа на трансформацията имате възможността да си поемете дъх и да се възхитите докъде сте стигнали. Необходими са много усилия, за да успявате и е важно да следите напредъка си. Оценявайте израстването на вашите приятели – те са ваши съюзници. И ако осъзнаете, че нещо или някой не е съвсем в съответствие с растежа ви, отделете време, за да разберете защо и да поговорите с тях.

Телец

Този ретрограден Меркурий ви носи сериозна проверка на себе си, преди да съсипете енергия си. Натрупали сте много случайни знания, така че не забравяйте да проверите два пъти фактите и да общувате с източниците си, преди да споделите това, което знаете. Това, което смятате, че знаете, всъщност може да е грешно тълкувана информация.

Близнаци

За да запазите спокойствието на работното си място, най-добре е да поспрете, да сътрудничите и да слушате. Можете да попаднете в капана да се съсредоточите върху свършването на работата и невинаги да изразявате притесненията си. Вие сте човек с много знания, така че си позволете възможността да блеснете. Поемането на рискове е точно начинът, по който си позволявате да успеете. Успехът ви е точно зад ъгъла.

Рак

Седнете и млъкнете, защото казването на по-малко означава повече. Обикновено сте царят на партито и поради това хората обичат да сте наоколо. Да бъдете много талантлив знак означава, че имате какво да предложите. Уверете се, че разпознавате стойността, която внасяте в стаята, и не подценявайте способността си да осветявате всяко пространство, в което се намирате. Ако осъзнаете, че нещо не звучи правилно, помислете как се изразявате около компанията, в която се намирате.

Лъв

Внимавайте да не бъдете емоционално натоварени в момента – подсъзнанието ви има начини да ви саботира, когато искате да се развихрите. Внимавайте с думите си и внимавайте какво имат да кажат другите. Възможно е да се наложи да поспрете и да повторите разговорите, защото прибързаното заключение без внимателно проучване ще ви настрои за провал. Вие сте фиксиран воден знак, така че просто вижте какво се случва, когато се опитате да се държите като човек, какъвто не сте.

Дева

Тази ретроградност може да бъде доста продуктивна за всички вас! Ако сексуалният ви живот е в застой, това е моментът да работите с партньора си и да намерите начин да раздвижите нещата. Как можете да накарате секси моментите да се усещат още по-секси? Експериментирайте и ще си прекарате страхотно!

Везни

Много рядко хората изразяват точно това, което чувстват, в момента, в който го почувстват, включително и вие Отделете време, за да помислите как изразявате себе си. Какво казват приятелите ви за това кой сте и как работата ви влияе върху човека, който сте станали? Ретроградният Меркурий е време за проверка при себе си, но все още няма нужда да правите промени. Вместо това позволете следващите две седмици да ви помогнат да развиете идеи и планове.

Скорпион

Ретроградният Меркурий е времето за размисъл у дома. Помислете за спомените си от ранното детство и ги запишете възможно най-подробно - колкото по-ранен е споменът, толкова по-добре. С напредването на ретроградния Меркурий ще бъдете посещавани от призраците на минали връзки. Обърнете внимание на синхрона между вашите бивши партньори и това, което сте научили за любовта като дете.

Стрелец

Ако имате някакви планове за пътуване, моля, проверете три пъти графика си! Уверете се, че всичко, от което се нуждаете, е опаковано, имате под ръка самолетните си билети и сте 110% запознати с графика си. Това е най-лошото време от годината за отменени полети или повреди по колата, така че се уверете, че сте допълнително подготвени, ако тези проблеми изскочат.

Козирог

Това е идеалният момент да се уверите, че сте поставили нужните граници и заявявате ясно желанията си. Фактът, че сте наясно с вашите силни и слаби страни, ще гарантира, че ще постигате целите си с лекота. Хората ще гледат на вас като на лидер на мира, някой, който може да запази почтеността. Грешките са нормални, защото всички сме хора, но ретроградният Меркурий е моментът, в който трябва да отстраните грешките.

Водолей

Вие винаги планирате бъдещето, но не можете да постигнете дългосрочните си цели, докато не се справите с това, което е пред вас. Може да ви се струва натоварена работа, но ако не се справите с незавършените задачи по пътя си, никога няма да постигнете мечтите си. Работете с дребните неща сега и ще се изненадате какъв напредък ще постигнете след ретроградността!

Риби

Време е да върнете лентата назад и да видите как сте се държали в отношенията си с близките. Невинни ли сте, колкото бихте искали да си мислите, или трябва да отделите време за внимателно проучване на поведението си? Важно е да не попадате в модел на приоритизиране на себе си за сметка на другите или обратното. Уверете се, че давате място за комуникация и саморефлексия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Лукас
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

Откажи