Портних призна за гаф с дигата

Портних призна за гаф с дигата | StandartNews.com

Варненци се жалват от трето дере убиец

Варна. "Дигата на улица "Моряшка" не е правилно оразмерена. Това е причината". Така кметът на Варна Иван Портних коментира разкритието на "Стандарт" за съоръжението с 4 тръби, което вместо да позволи на водата да се оттича надолу по дерето, го е преградило.

"Стандарт" откри и човека от общината, който е разрешил построяването. "Това е проект отпреди 6-7 години. Тогава имаше един човек, който не позволи да се прави мост пред неговата къща. Според мен той просто не беше с акъла си. Спешно подготвихме този проект с помощта на фирма консултант. Намерихме финансиране от общината и го построихме.

Един лев не е откраднат от този проект", закле се Стоян Коцев, главен специалист "Инженерна инфраструктура" в кметството в кв. "Аспарухово". Той обаче така и не успя да намери проекта, както и не можа да се сети за похарчените пари. Според районния кмет Йордан Николов дигата не била причина за наводнението, защото тя е спряла водата горе и е образувала язовир, но макар и частично разрушена, не се е скъсала. "Водата просто е преляла над нея", твърди районният кмет.

Пострадалите от стихията в двете дерета обаче твърдят, че някой е изпуснал вода от язовир. "Написах писмо на военните, с което поисках информация, за да стане ясно пред обществото дали в секретното поделение има водоеми, заяви кметът на Варна Иван Портних.

Междувременно вчера стана ясно, че 25 варненци са пуснали жалба до общината за трето дере убиец. Заради непочистената яма хората на улица "Крайезерна" могат да бъдат погребани като в "Аспарухово", съобщи "Петел.бг". Дерето е срещу старата жп гара и е затлачено и потънало в тиня и боклуци. За почистването му са необходими около 500 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай