Пореден ден на протест в подкрепа на Орешарски

Пореден ден на протест в подкрепа на Орешарски | StandartNews.com

София. Пореден ден на протест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Днес симпатизантите на кабинета отново се събраха около пилоните на НДК. Малко след 18 часа там имаше близо 40 души, които се приютиха под чадърите на близките заведения заради поройния дъжд. Контрапротестът обаче бързо приключи заради лошото време и в момента на мястото има само няколко човека.

Хората, които подкрепят Орешарски смятат, че трябва да бъде даден шанс на правителството, за да покаже какво може. „И ние искаме промяна", „Ние сме без президент, нека работят правителството и парламент", „Тук сме хора с различни политически убеждения, но с една обща кауса- за дадем шанс на правителството", „Шанс за Орешарски, шанс за България" гласят част от лозунгите на хората, които са на контрапротеста всеки ден.

„Президент на дявол-оставка", пише на друг плакат, който държаха протестиращите. Голяма част от хората се обявиха срещу президента Росен Плевнелиев след като миналия петък той се обърна към нацията и зае страната на протестиращите срещу правителството. Вчера подкрепящите Орешарски започнаха подписка за импийчмънт на президента, която до момента е събрала близо 800 подписа.  Хората не са съгласи с това, че единственият демократичен изход при криза са изборите, както каза Плевнелиев.

Освен подписката за оставка на президента, на контрапротеста има и друга- в подкрепа на Пламен Орешарски. Подобни подписки има и в други градове на страната,а  събраните подписи до днес са близо 30 000, сочи информация на БНТ. 

Междувременно възрастна активистка на БСП от Карлово стана известна в социалните мрежи с призивите си. Във видео, заснето на митинг в подкрепа на правителството в Карлово снощи, жената призовава всички червени симпатизанти вместо да ходят на традиционния събор на левицата на Бузлуджа в края на юли,да отидат на протестите в София. Жената обяснява, че така ще стреснат антиправителствената тълпа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай