Помните ли звездата Ваня Цветкова? Върна се тайно в България

Актрисата от "Комбина" притеснена за пенсията си

Помните ли звездата Ваня Цветкова? Върна се тайно в България | StandartNews.com

Тайно в България се е завърнала актрисата Ваня Цветкова, която повече от 30 години живее в САЩ. Тя била в София вече близо месец, за да се види с приятели и близки, а междувременно да свърши и някои лични дела. Цветкова вече навърши необходимата възраст за пенсия и трябвало да събере документите си и да задвижи процедурата у нас, пише „Ретро”.

Използвала прибирането си в родината, за да проучи как стои въпросът с пенсионирането ѝ. 65-годишната кинозвезда не разчитала, че ще получи достойна пенсия, предвид факта, че е емигрант от над три десетилетия и предвид неголямото заплащане и периоди без работа в бляскавата ѝ кариера на актриса.

Повечето ѝ набори от бранша вземат смешни пари, а някои дори под минималната пенсия. Такъв е случаят с Катерина Евро, която е само с 2 години по-голяма от Ваня и продължава да получава социална пенсия от 247 лева. Цветкова обаче ще има право и на американска пенсия заради стажа си там.

Ваня със сина си Павел, фото "Ретро"

Звездата от „Комбина“ неведнъж е споделяла, че напуска България през 1990 г., за да се спаси от мизерията на родната актьорска гилдия. Дълги години тя работи като крупие в Лас Вегас и признава, че е печелила повече от добре. Сега обаче 65-годишната дама разчитала и на издръжката на сина си Павел, който е компютърен спец и е много добре платен. Той е плод на любовта ѝ с каскадьора Павел Дойчев, който се спомина внезапно през 2019 г. В последните години от живота си той се бе изолирал в село Фазаново край Бургас, далеч от медийното внимание и артистичните среди. Цветкова се запознава с Дойчев по време на снимките на култовия филм „Комбина“.

Тогава тя е в главната роля с Иван Иванов, а Дойчев е „бияч“ от бандата на Ники Сотиров. По онова време тя имала връзка с режисьора Огнян Купенов, но след снимките се прибрала в София и звъннала на Павел под претекст, че имала проблеми с парното на полския си фиат, който току-що си била купила. Така искала да го предизвика да се срещнат отново. Малко след това двамата се женят, а бракът им издържа цели 18 години. Но в един момент Ваня решава, че иска развод и нов живот в Щатите, пише още „Рутро”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Трезвомислещ
преди 6 месеца

Голям праз! Нека се крие, то пък една голяма актриса.

Откажи