Полицаи протестират срещу рокади в СДВР

Полицаи протестират срещу рокади в СДВР | StandartNews.com

София. Полицаи от районни управления в столицата излязоха пред сградите на районните управления в знак на недоволство срещу планирани рокади. Според данните причината е заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев за размествания на екипи в управленията.

Главният секретар на МВР Светослав Лазаров е при полицаите от Трето районно за разговори с тях.

Дарик радио съобщава, че най-вероятно става дума за рокади в шест столични РУП. По неофициална информация те ще засегнат над 100 души от районните управления.

„Мотивът да се приеме тази заповед е оптимизиране на работата и по-голяма ефективност", каза Лазаров пред журналисти.

„Има практика в европейските държави за периодична ротация на състава. Към момента спираме изпълнението на тази заповед, тъй като може би някои от колегите са го приели лично или не е обяснено по най-добрия начин. Обясних им какво правим и всеки отива да си върши функционалните задължения", обясни Лазаров, цитиран от агенция „Фокус".

В 14:00 часа зам.-министърът Васил Маринов ще приеме представители от протестиращите, за да изслуша мотивите им. На срещата ще присъстват и представители на синдикатите.

Председателят на Синдикалната федерация на МВР Валентин Попов е отказал да коментира пред Дарик, но е признал, че ситуацията в СДВР е „неясна".

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай