Полицаи пазят от кражби вложителите в КТБ

Полицаи пазят от кражби вложителите в КТБ | StandartNews.com

Пловдив. Полицаи и цивилни ще охраняват клоновете на банките, от които вложителите в КТБ ще могат да теглят гарантираните си влогове, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков. Изплащането на блокираните досега средства започва на 4 декември в клоновете на девет банки в цялата страна.

Вътрешният министър призова депозантите да не бързат с тегленето веднага. Причината е, че струпването на много хора, с големи суми съдвава риск от обири.

„Не е е необходимо веднага гражданите да се втурват в да теглят своите гарантирани депозити. Това не е нужно от икономическа гледна точка, а от друга страна струпването на много хора, които теглят по 200 хиляди лев в брой създава благоприятни условия за престъпления", каза Вучков.

По думите му е направена пълна разстановка на силите в отделните областни дирекции на МВР. Взети са необходимите превантивни мерки така, че да няма суматоха.

„Не съм финансист, но си позволих да дам съвет на вложителите на КТБ, които след броени дни ще могат да си теглят влоговете – не заставайте пред банките в първия ден, в първата седмица, дори в първия месец", коментира още Вучков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай