Полина подписала документи за сурогатна майка

Полина подписала документи за сурогатна майка | StandartNews.com

Откриха бебето й в Сандански, настаниха го в социално заведение

Синът на Полина Гаврилова от град Роман, роден на 4 април в болницата в Плевен, бе открит от ДАНС в Сандански. Майката твърди, че е жертва на скандален случай с продажба на бебето й. Сделката уговорила нейната баба, която й дала 2000 лева. Полина си иска обратно детето.

При акция на ДАНС в Сандански момченцето Мартин е намерено в дома на семейство, което дълго време нямало деца. Установено е, че двамата притежават напълно изрядна документация, която на практика ги оневинява.

„Жената от Роман се е съгласила да стане сурогатна майка, да забременее, да износи бебето и да се откаже от него в полза на жената в Сандански. Тя и мъжът й не са се крили, предали са детето, дали са обяснения пред колегите и са освободени. На практика няма основание за ареста им, тъй като не става въпрос за криминален случай на продажба на бебе. Мъжът е отишъл в Плевен, където е припознал детето и си го е взел, както е трябвало да стане по силата на подписаните документи", разкриха от ДАНС.

Акцията е проведена в петък. За 48 часа малкият Мартин е бил под полицейска закрила. Този срок е изтекъл в неделя вечерта. След това бебето е взето от служители на отдел „Закрила на детето" и е настанено в социално заведение. Предстои да бъде дадено на приемно семейство, докато тече разследването на плевенската прокуратура. Държавното обвинение се самосезира след изнесените данни за продажба на бебето.

„Детенцето е в добро състояние, за него са полагани необходимите грижи. Ще бъде настанено в приемно семейство, докато тече досъдебното производство. За нас най-важна е безопасната среда за него и осигуряването на най-добрите грижи. Жената от Сандански е вписана при нас като кандидат-осиновител през миналата година. Явно е решила да търси друг начин да се сдобие с рожба", казаха от „Социално подпомагане" в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай