Показват пеликаните от Сребърна на 3D

Показват пеликаните от Сребърна на 3D | StandartNews.com

Русе. Пеликани, диви лебеди, чапли и корморани ще огласят с птича глъч фоайетата на кметството в Силистра и на екоинспекцията в Русе. Картините от живота в природния резерват "Сребърна" край Дунава ще бъдат пред очите на посетителите в двете институциии благодарение на 3D макети, които показват какво става в птичите колонии край реката.

Интеактивните експозиции, монтирани тази седмица, са част от проекта "Устойчиво управление на природния резерват "Сребърна", който се реализира със средства от ОП "Околна среда", съобщиха от екоинспекцията в Русе. 3D инсталациите са с размери 8 на 10 метра и показват реалните условия на живот в уникалната екосистема.

Заедно с атракциите в действие влиза и минилаборатория за анализ на водите в защитените територии. От средата на август в кметството в Силистра ще се следи оn line нивата на реката и езерото, както и съдържанието им. Мониторингът ще позволи да се поддържат оптимални условия за живот във водното огледало, както и да се регулира нивото на водния стълб там, така че птичите колонии да бъдат винаги в безопасност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай