Подкрепящи кабинета на протест пред германското посолство

От понеделник стартират подписка срещу Сотир Цацаров

Подкрепящи кабинета на протест пред германското посолство  | StandartNews.com

София. Привържениците на кабинета „Орешарски" бяха на контрапротест пред германското посолство днес. За 29 ден те показаха, че подкрепят правителството, но протестираха сутринта, а не следобед, когато обичайно се събират около пилоните на НДК.

Четирима от защитниците на кабинета бяха поканени на среща с германския посланик. След като преди дни контрапротестиращите скандираха пред френското посолство, днес те минаха и през германското. Изявлението на посланиците на Франция и Германия, в което ясно се казва, че антиправителствените протести трябва да бъдат чути, разгневи застъпниците на премиера Пламен Орешарски.

Протестът от вторник срещу сряда също бе тема на разговор сред контрапротеста днес. Много от демонстрантите пред германското посолство казаха, че провокатори са виновни за сблъсъците. Те обявиха, че поздравяват полицията за тяхната работа, но разкритикуваха вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Повод е общото изявление на посланиците на Германия и Франция, в което те призоваха гражданските протести да бъдат чути. Според привържениците на кабинета "Орешарски", това е недопустима намеса във вътрешните работи на страната.

Кметът на София Йорданка Фандъкова да си свърши работата по организацията на антиправителствените протести, искат подкрепящите кабинета. Те напомниха, че техният протест е мирен всеки ден и около НДК не се стига до никакви ексцесии.

Защитниците на социалистите продължават да събират подписи в подкрепа на Пламен Орешарски и такива за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев. Новото е, че от понеделник започват да събират подписи срещу главния прокурор Сотир Цацаров. Причината е, че контрапротестиращите не одобряват работата му по скандалния случай с бюлетините в Костинброд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай