Почетоха Ангел и Павел с панихида и шествие

Почетоха Ангел и Павел  с панихида и шествие | StandartNews.com

Пловдив.  Катуница почете паметта на Ангел Петров и Павел Толев с панихида и шествие. Двете момчета намериха смъртта си миналата година при размириците в селото заради ромския клан Рашкови. Ангел беше прегазен от приближени на Цар Киро, а сърцето на приятеля му Павел не издържа на мъката.

Катуница осъмна с панихида в памет на Ангел. За възпоменанието в Катуница бяха пристигнали хора от цяла България. На панихидата дойдоха фенове на футболните клубове "Локомотив" (Пловдив), "Ботев" (Пловдив), "Берое" (Стара Загора) и ЦСКА. Стотици участваха и в шествието преди това до гроба на Ангел.

Утре ще има шествие и до мястото, където е погребан Павел. По повод годишнината от смъртта на момчетата на стадиона в селото бе огранизирана и демонстраця на клуба по карате киокушинкай „Тракия", в който е тренирал Ангел. Годишнината от трагичните събития бе отбелязана с рок-концерт  „Няма да забравим. Да опазим децата на България”, организиран от кметството на Катуница, което обаче не се възприе положително от роднините на загиналите деца. През целия ден вчера и днес в селото има засилено полицейско присъствие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай