Плаващ стол за инвалиди на плажа в Слънчев бряг

Трудноподвижните туристи ще ползват екстрата безплатно

Плаващ стол за инвалиди на плажа в Слънчев бряг | StandartNews.com

Бургас. Плаващ стол за инвалиди е най-новата придобивка на Южния плаж в Слънчев бряг. Екстрата е осигурена със средства на концесионера, а целта е да обслужва трудно подвижните туристи на пясъка и във водата. Услугата се предлага от няколко дни и е абсолютно безплатна за хората с физически увреждания и без ограничения за времето на ползване.

Когато е върху пясъка, плаващият стол прилича повече на количка. Той е конструиран така, че да се движи механично по ивицата, а когато е във водата, да се превръща в модерен плаващ шезлонг. С него хората с увреждания могат да влизат безопасно в морето дори и без придружител. Придвижването с количката до водата обаче се извършва с помощта на асистент. За по-голяма сигурност туристите ще бъдат екипирани със спасителна жилетка. Безплатното помощно средство за хора с увреждания в момента се намира на плаж "Какао бийч" и ще е на разположение до 30 септември.

„Южният плаж е адаптиран така, че до него да имат пълен достъп хората със затруднено придвижване. Те са част от нашето общество и затова грижата за тях, осигуряването на равни възможности за плажуване и пълноценната им почивка на пясъка е сред основните цели, които следва във фирмената си политика концесионерът на Южния плаж", заяви управителят на ивицата Кирил Спасов. На плажа има обособена и зона за инвалиди с безплатни чадъри, които са обозначени с надпис и лого. Зоната се намира в непосредствена близост до алеите за достъп до плажа, по които хората с инвалидни колички могат да се придвижват без чужда помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай