Неделя,

Плашат със смърт Каракачанов

От: Failed to load user -
3001
Плашат със смърт Каракачанов
A
A
A

София. Ново писмо със заплахи за живота си получи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, съобщиха от централата на партията. Писмото е от името на „Македонска патриотска гарда“ – ултра-тайна организация.

Текстът е написан на литературен български език, пощенското клеймо е от гр. Гевгели, Македония. Това не е първият път, в който  Каракачанов получава заплахи за живота си.

Освен дежурните реплики „..че ще те убием, ще те убием на македонска почва“ този път в писмото се споменават имената на българските президент, премиер и  външен министър с предупреждение „…в Македония никога повече да не идват и антимакедонците Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Волен Сидеров.“

Текстът на писмото е изпълнен с откровени заплахи за „злокобна смърт“ и „твоята кончина тепърва идва“ като са дадени и исторически препратки. Авторите му сравняват Каракачанов с Иван Михайлов – исторически деец на ВМРО, който се противопоставя на идеята за отделна македонска нация.

Според лидера на ВМРО недопустимо е хем Македония да очаква подкрепа от нашата страна за ЕС, хем да позволява на нейна територията да се вихри група хора, очевидно добре и подробно запозната, която заплашва български държавници. Той определи това като откровено мероприятие на македонските служби.

Не може македонската държава да иска от нас подкрепа за еврочленството си, а в същото време група, боравеща със секретна информация, която произлиза от македонските специални служби, да отправя заплахи към министър-председателя и президента на Република България, обяви Красимир Каракачанов.

Оригиналното писмо със заплахи се намира в централата на ВМРО и Красимир Каракачанов е готов да го предостави на българските компетентни органи, ако проявят интерес.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички