Плашат със смърт Каракачанов

"Антимакедонците" Борисов и Плевнелиев да не стъпват тук, пишат ултраси

Плашат със смърт Каракачанов | StandartNews.com

София. Ново писмо със заплахи за живота си получи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, съобщиха от централата на партията. Писмото е от името на „Македонска патриотска гарда“ – ултра-тайна организация.

Текстът е написан на литературен български език, пощенското клеймо е от гр. Гевгели, Македония. Това не е първият път, в който  Каракачанов получава заплахи за живота си.

Освен дежурните реплики „..че ще те убием, ще те убием на македонска почва“ този път в писмото се споменават имената на българските президент, премиер и  външен министър с предупреждение „…в Македония никога повече да не идват и антимакедонците Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Волен Сидеров.“

Текстът на писмото е изпълнен с откровени заплахи за „злокобна смърт“ и „твоята кончина тепърва идва“ като са дадени и исторически препратки. Авторите му сравняват Каракачанов с Иван Михайлов – исторически деец на ВМРО, който се противопоставя на идеята за отделна македонска нация.

Според лидера на ВМРО недопустимо е хем Македония да очаква подкрепа от нашата страна за ЕС, хем да позволява на нейна територията да се вихри група хора, очевидно добре и подробно запозната, която заплашва български държавници. Той определи това като откровено мероприятие на македонските служби.

Не може македонската държава да иска от нас подкрепа за еврочленството си, а в същото време група, боравеща със секретна информация, която произлиза от македонските специални служби, да отправя заплахи към министър-председателя и президента на Република България, обяви Красимир Каракачанов.

Оригиналното писмо със заплахи се намира в централата на ВМРО и Красимир Каракачанов е готов да го предостави на българските компетентни органи, ако проявят интерес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай