Пламен Моллов съди "Аладин Фуудс"

Пламен Моллов съди "Аладин Фуудс" | StandartNews.com

Бившият вече директор на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов ще съди веригата за бързо хранене "Аладин Фуудс" за клевета. Това съобщи самият той пред медиите. "Още миналата седмица съм предприел всички необходими законови действия по съдебен ред, за да изчистя петното, което лепнаха върху името ми, и да осъдя клеветника. Трябва да изчистя и петното и от агенцията, защото смятам, че тя има ясната функция да контролира нарушителите, а не нарушителите да стават герои", обяви днес уволненият директор.

Той беше в БАБХ, за да получи заповедта за уволнение, но не се срещна с новия директор Дамян Илиев. С Илиев обаче се срещнаха представители на "Аладин Фуудс" и обявиха, че са получили обещание да бъде изчистена "опашката на Моллов". Очаква се проверка и по сигнал на фирма за детски храни. Моллов беше уволнен в петък от министъра на земеделието Десислава Танева с мотив: "създалата се нетърпимост в сектора" след скандала "такса спокойствие".

bTV разкри случай на рекет на един от големите производители на пилешко за дюнери - "Аладин Фуудс", който съобщи за опит за изнудване от страна на контролния орган. Шефът на агенцията от своя страна отговори, че във фирмата са открити редица нарушения, сред които липса на хигиена и проследимост на месото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай