Писмо от Страсбург отлага събарянето на къщите в Гърмен

Писмо от Страсбург отлага събарянето на къщите в Гърмен | StandartNews.com

Премахването на незаконните постройки в кв. "Кремиковци"  в община Гърмен, временно се отлага, съобщават от МРРБ като се аргументират с получено по неофициален път писмо от секретаря на отделение в Европейския съд по правата на човека в Страсбург до адвокат Даниела Михайлова по отношение на депозирана от нея жалба и необходимостта от предоставяне на допълнителна информация от страна на българското правителство.

Събарянето бе насрочено за 13 юли.

"Във връзка с получено по неофициален път писмо от секретаря на отделение в Европейския съд по правата на човека в Страсбург до адвокат Даниела Михайлова по отношене на депозирана от нея жалба и необходимостта от предоставяне на допълнителна информация от страна на бъларското правителство временно се отлага премахването на незаконните постройки в кв. „Кремиковци" на с. Марчево, община Гърмен, което беше насрочено за 13.07.2015 г.", съобщава МРРБ.

В допълнение, за необходимостта от временно отлагане на премахването са получени и писма от Министерството на труда и социалната политика и Държавната агенция за закрила на детето, както и от неправтилствени организации като Хелзински комитет и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай