Пилот на МиГ отвя най-богатата кметица

Пилот на МиГ отвя най-богатата кметица | StandartNews.com

Бивш пилот на изтребител отвя сочената за най-богата градоначалничка в България - на Дългопол. Според предварителните резултати издигнатият от партията на Светльо Витков "Глас народен" Георги Киров е събрал близо два пъти повече от гласовете на избирателите в сравнение с досегашната кметица Маринка Иванова. Така привържениците му сложиха край на усилията на дамата да управлява втори мандат. Към 17 ч активността на балотажа в Дългопол е била малко над 65% според данните на ОИК. Оттам коментираха, че тя е направо рекордна в сравнение с останалите общини във Варненска област, където имаше втори тур за кметски избори.

46-годишният нов кмет на Дългопол е военен от запаса. В продължение на 10 години е пилотирал МиГ-21 в Обзор и в Добрич. След ранното си пенсиониране по заслуги се е захванал с частен бизнес на пазара на недвижими имоти.

Маринка Иванова пък декларира доходи извън заплатата си за 2014 година в размер на 1,240 млн. лева и дивиденти над 800 000 лева. Имотната й декларация за 2013 г с обявени дивиденти за над 2 млн. лева също й отреди мястото на най-богатата кметица в България. През 2011 година, когато спечели изборите, беше издигната от НДСВ. По време на извънредния парламентарен вот през 2013 г Иванова стана член на ГЕРБ, а след това напусна партийните редици. Сега кандидатурата й беше издигната от местната коалиция "Всички за долината". На първи тур Маринка Иванова също изгуби от човека на Светльо Витков, като събра 22,76%, а той 26.14%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай