Вторник,

Певицата Ивана с дарение в Килифарево

От: Администратор -
Певицата Ивана с дарение в Килифарево
A
A
A

Велико Търново. Певицата на народа Ивана подпомогна две пострадали семейства от наводнението в Килифарево. Мебелите и бялата техника на стойност 7 430 лева тя дари личнo на пострадалите в присъствието на кмета на общината Даниел Панов и кмета на Килифарево Митко Събев.

Дарителската си кампания Ивана подема от пловдивски регион, където се отзовават хора с финансови възможности. 10 000 лв. от събраните средства тя дарява на пострадалите в Добрич, същата сума отива и при варненския квартал „Аспарухово".

Певицата посети магазини „Технополис" и „Явор", където закупи най-необходимите за двете семейства мебели.

„Първоначалният шок вече е отминал. Хубавото е, че тези млади хора, въпреки преживения ужас, се усмихват. Разбирайки за бедствието, си казах, че ние, популярните личности, много ни бива да ходим по студията и да даваме акъл. Изобщо българите сме много силни в съветите, но трудни в действията. До сега не бях се ангажирала с подобно нещо и не бях наясно колко е сложна организацията, но съм удовлетворена, че правя нещо човешко и различно от пеенето и забавата. Възмутена съм от това, което се случи във Варна – от тези препратки между местна и централна власт. В такъв момент подобни коментари нямат място", каза днес Ивана. Тя благодари на кмета Панов за адекватната и бърза реакция не само по време на наводненията, но и за грижите, които полага и в този момент за пострадалите.

От двете вериги за техника и мебели за семействата на Марияна Валентинова и Пенка Петрова бяха закупени пералня, хладилник, готварска печка, диван, холна маса, спалня със скрин, гардероб и нощни шкафчета. Семейството на Пенка Петрова, което е с две малки момиченца, ще получи дарение и от фирма „Кармела" - обзавеждане за детска стая.
Вече стартира и обявената по-рано през седмицата дарителска акция на веригата „Технополис", в която ще бъдат дарени десетки печки, перални и хладилници в градовете Дебелец и Килифарево.


Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички