Петков: България има лошо отношение към ръководителите на службите

Петков: България има лошо отношение към ръководителите на службите | StandartNews.com

София. „Като държава имаме изключително лошо отношение към ръководителите на службите". Това каза по БНТ Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ и бивш министър на вътрешните работи. Той обясни, че САЩ и Русия имат много добро решение на това и многократно са били предлагани такъв тип действия, в които да проличи загрижеността на държавата.

„Не сме полезни с размишления, които най-малкото са лишени от обективна информация. Това, което каза МВР, мисля за резонно до толкова, доколкото е направена проверка дали е напускал границата на страната. Надявам се спекулациите по тази тема да бъдат прекратени", категоричен беше Румен Петков. „Когато нямаме обективна информация, разсъжденията имат спекулативен характер и не са полезни", допълни той.

Румен Петков заяви, че не е имал конфликти с Петко Сертов. „Няма как да не се обвърже случаят със запалването на къщата му преди години. Но това са неща, които трябва да бъдат на вниманието на специализираните органи и натоварването на този трагичен случай не считам за много редно", каза той.

Румен Петков обясни, че не е сигурен до колко е контролиран потокът на вътрешните граници с Румъния и Гърция. „Надявам се всичко да бъде наред. Изчезването на такъв човек предполага ангажираността на Интерпол, защото когато говорим за ръководител на службите не може да остане незабелязано или без интерес", обясни Румен Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай