Пътищата в страната са проходими, обстановката е спокойна

Пътищата в страната са проходими, обстановката е спокойна | StandartNews.com

Републиканските пътища към момента са проходими, температурите са в интервала от -6 С° до +8 С°. Времето над страната е предимно ясно, като вятър има в област Търговище. Пътните настилки в цялата страна са предимно сухи. За днешната неделя, последен ден от четирите почивни за Коледа, от 14.00 до 20.00 часа се ограничава движението на товарните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътни направления.

Ограничена видимост поради мъгла:
- до 50 м за област София;
- до 100м за областите Сливен и Велико Търново;
- до 150м за област Кюстендил;

Ограничения за товарни автомобили

С цел осигуряване на по-висока безопасност, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура"
Ограниченията важат само по участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:
• Автомагистралите;
• път I-1 Видин – Ботевград;
• път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата";
• път I-4 п. в. „Коритна" – Велико Търново – Шумен;
• път I-5 Русе - Велико Търново;
• път I-8 ГКПП „Калотина" – ГКПП „Капитан Андреево";
• път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;
• път II-18 Околовръстен път София;
• път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
• път II-86 Пловдив - Смолян;
• път II-99 Бургас - Царево.
Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един празничен ден.
Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Състояние на автомагистралите: Настилките са предимно сухи, като няма въведени ограничения по АМ „Тракия, АМ „Хемус", АМ „Струма", АМ „Марица", АМ "Черно море" и по АМ „Люлин

Състояние на проходите:

Проходите „Златишки" и „Върбишки" са затворени за всички МПС, а „Ришки", „Обзорски", „Републиката" , „Айтоски" , „Предела", „Печинско", "Рожен", "Троянски", "Превала" и "Котленски" са отворени за всички МПС-та. движението през проход Пампорово" е забранено за тежкотоварни автомобили над 3.5 т. Проход „Петрохан" - отворен за движение. Забранено е движението на МПС над 12 тона, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. През „Твърдишки" проход е забранено е движението на МПС над 10 т, а пред „Дюлински" е забранено за тежкотоварни автомобили над 3.5 т. Движението през проход „Вратник" е забраненоза  МПС над 10 т. Проходът „Шипка" е отворен за движение. Забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай