Четвъртък,

Първанова ще управлява имотите на БАН

От: Failed to load user -
A
A
A

Служебният МВР шеф Петя Първанова е назначена на висок, съвсем нов пост в БАН - шеф на общоакадемичната администрация. Тя ще управлява финансовата, правната, международната дейност и имотите на академията. Според зам.-шефа на БАН проф. Николай Милошев, който бе министър на образованието в служебния кабинет, постът не е създаден специално за Първанова. Тя била назначена заради големия административен опит.

"Представата на медиите кой има опит и кой не се различава от тази на ръководството на БАН", каза Милошев.
Междувременно стана ясно, че правителството се очаква да назначи днес Милен Люцканов за генерален консул в Ню Йорк, а Теодор Русинов - в Битоля. Люцканов е бил временно управляващ и зам.-шеф на постоянното представителство на България към НАТО, заместник външен министър. Русинов е шеф на отдел "Югоизточна Европа" в МВнР.


Кабинетът ще открие консулство на България в Камерун, ръководено от почетно (нещатно) длъжностно лице. Седалището ще е в град Яунде. Постът ще заеме Ваня Асенова, регионален директор на SOS Детски селища интернешънъл в Яунде, и има предоставен от местните власти дипломатически статут с ранг на шеф на дипломатическо представителство.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички