Парола "Кюфте" за мулета на кокаин

Парола "Кюфте" за мулета на кокаин | StandartNews.com

Закопчали един от "гълтачите" във WC-то на столично кафене

"Какво става с кюфтетата?" - това е била паролата в бандата на "гълтачите", дирижирана от Красимир Димитров-Бразилеца. На 9 май т.г. и соченият за тартор на наркогрупата Димитров получи от състав на Специализирания наказателен съд 7 г. затвор и 30 000 лева глоба. Магистратите издадоха още две ефективни и една условна присъда на участници в организирано престъпно сдружение за трафик на кокаин от Южна Америка в България. Наркокуриерът Георги Найденов получи 6 г. затвор и 20 000 лева глоба. Съдът постанови 3 г. лишаване от свобода за Сергей Костов и 3 г. и 6 месеца условно за Йордан Йорданов, които са набирали куриери за пренасяне на дрогата. Присъдите не са окончателни и може да се обжалват. Прокуратурата ще протестира условното наказание и ще иска ефективна присъда за Йорданов, научи "Стандарт".

"Мулетата", които пренасяли коката от Бразилия, са набирани сред бивши затворници. Калените зад решетките мъже били готови да рискуват здравето и живота си срещу около 400-500 евро на курс. Отделно от бандата плащали за пътя им до Южна Америка и престоя там. В Бразилия "мулетата" поглъщали обли капсули кокаин, скрити в пръст от хирургическа ръкавица и са ги внасяли в България. Красимир Димитров имал контакти там и в Уругвай, където въртял бизнес с пури и лули, твърдят запознати. Според доказателствата престъпното сдружение е действало от началото на 2011 г. до края на март 2012 г. При задържането у двама от участниците са намерени и иззети оръжия и боеприпаси, включително и

автомат "Калашников" със заличени номера

твърдят от прокуратурата. В метален сейф ченгетата се натъкнали и на пистолет "Макаров", фалшиви паспорти със снимки, листове от тефтери с имена на хора и летища, суми в евро и др. Именно тези неща уличили бандата. Наказателното производство бе образувано от Специализираната прокуратура на 4 април 2012 г. Близо година по-късно, на 28 март 2013 г., бе внесен обвинителният акт в Специализирания наказателен съд.
След като поглъщали дрогата, "мулетата" пътували до България и доставяли - като се "облекчат". А антимафиоти ги спипали през април 2012 г. "на местопрестъплението". Получили информация, че завърнал се куриер има среща в кафене, за да предаде стоката. Георги Найденов влязъл в тоалетната на заведението,

за да изхвърли 6 капсули

с 65 г кокаин, но в този момент бил закопчан. В ареста се оказали и още трима мъже и една жена. Впоследствие тя бе освободена, тъй като няма отношение към престъплението.

Интересен детайл е, че преди да започнат пледоариите, съдията по делото извикал Красимир Димитров при себе си, защото му се сторило необичайно, че е с две фамилии. "Елате напред, за да обясните нещо странно, което виждам. Защо пише, че сте Красимир Иванов Димитров, а в скоби е записано Александров", попитал магистратът. Подсъдимият обяснил, че носи фамилията на жена си. Защо - така и не обяснил.

Митко носи 1,2 кг в стомаха си

Как се гълта течен кокаин, излят в презерватив, демонстрира на живо в "Предаването на Карбовски" по TV7 през март "мулето" Митко. Той разказа, че в началото тялото му е поемало по-малки количества дрога, а сега може да побере около 1,2 кг. "Един кондом побира около 25 г течен кокаин", обясни Митко. Нужно е дрогата да бъде подсигурена в няколко презерватива, за да се избегне рискът при по-дълъг полет латексът да бъде разяден от стомашната киселина и да се спука в тялото му. Повърхността на кондома се намазва с мед и след това се гълта. Течният кокаин не се вижда на скенер за разлика от този на прах, обясни още трафикантът.

Митко се похвали, че може да поеме около 55 презерватива. Когато ги достави до крайната точка, взема разхлабителни хапчета и ги изкарва от тялото си. Ако някое от пакетчетата се спука в корема му обаче, той ще умре почти веднага.
Митко разказа пред Карбовски, че за 55 кондома с дрога трябвало да му платят около 5000 евро. Но наркодилърите го "изпържили". "Като влезеш веднъж в схемата - няма излизане. Получаваш заплахи, особено ако имаш семейство", обясни Митко.

Амфетите на Шано и на фест в Кьолн

Флаконите със спрей бонбони, в които се оказа, че има амфетамини, са били представени на международната изложба зa сладкарски и захарни изделия ISM в Кьолн, Германия, през януари, научи "Стандарт". Изделията са китайски продукт, който се внася чрез посредници от Полша. Има няколко различни разновидности и в повечето държави от Европейския съюз не са били изследвани. Те се внасят от началото на годината. У нас се разпространяват предимно онлайн, като различните разфасовки от продукта са на цени между 1 лева и 2,50 лева.

Фирмата вносител "Шано 5" на Асен Славев, която бе разкрита като зареждач на училищния бюфет в 120-o СОУ в столицата, е една от малкото, които ги продава на родния пазар. Оказа се, че флакончетата са особено популярни сред децата и се продават предимно в павилиони около училища и университети. В последно време са се превърнали в хит сред хлапетата. Някои от децата признават, че ги използват заедно с ободрителни напитки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай