Падналият ангел Кайли

Манекенката, която се отказа от Виктория Сикрет, описа ада на професията

Падналият ангел Кайли | StandartNews.com

Чаровна, с перфектно тяло и онази изкусителна асиметрия в чертите, която те прави още по-съблазнителна и от най-големите красавици. Такава е Кайли Бисути, единственият ангел от Виктория Сикретс, който доброволно се отказа от бизнеса, загърби договори за милиони и публично оплю света на модата, наричайки го пълен ад.

Красавицата спря кариерата си в нейния зенит, когато бе на 23 години, прие почти фанатично християнството и заживя в малко градче в щата Монтана. Разривът й с Виктория Сикрет спечели хиляди одобрителни погледи и Кайли определено стана един от най-популярните ангели именно заради смелостта си да се откаже от славата.

Адските диети

Агентите й постоянно й оказвали силен натиск да бъде изключително слаба и тя се побъркала от нездравословни диети, за да сваля килограми. В началото си помислила, че с течение на времето всичко ще се промени, но вманиаченият от външния вид свят, в който тя живеела, в един момент станал твърде много за нея и тя не издържала.

"Виждах все повече и повече момичета, които припадаха по време на дефилета, влизаха в болница заради проблеми с храненето. Осъзнах, че това не е само мой проблем. Това бе проблем на цялата индустрия", спомня си ангелът.

Обяснявайки как дори и с тегло от 52 килограма, тя била смятана за дебела, Бисути добавя: "Благодарна съм на Господ, че ме промени навреме, а не след 5 или 10 години".

Като тийнейджърка Бисути дотолкова ограничила храненето си, че хапвала само пъпеш и ананас и пиела само вода. Така тя успяла да отслабне до 49 килограма, за да устои на натиска на индустрията.

"Мислех си, че моделките са стандартът за красота, а щом си красив, значи си важен", обяснява тя. Но когато Бисути се преместила в Ню Йорк на 15-годишна възраст, за да осъществи мечтата си, тя осъзнала, че животът на красавица не е толкова бляскав, колкото си е представяла.

"Една от съквартирантките ми, също моделка, бе булимичка, тя повръщаше след хранене. Всяка вечер заспиваше, плачейки. Гледаше се в огледалото и си мислеше, че е дебела, а беше страшно слаба", разказа публично Кайли. Бисути твърди, че именно големите компании внушават на милиони жени, че са дебели и имат грозна фигура. Няма да звучи преувеличено, ако кажа, че марки като Виктория Сикрет носят основната вина за десетките комплекси на жените и фанатичното спазване на диети, които рушат телата и настроението им, заяви бунтарката.

Моделите са парче месо

Кайли започва кариерата си с критично отношение към професията и срам от голите снимки, но подобно на много тийнейджърки е готова да жертва всичко за успеха. "Исках толкова отчаяно да пробия в бизнеса, че се съгласявах с всичко, което ми кажеше агентът. Ако кажеше, че трябва да се снимам по голи цици, го правех", разказва тя. "Тогава бях само на 16", добавя Бисути със съжаление.

Чашата преляла по време на фотосесия за списание FHM. Тогава фотографът й казал да се преструва, все едно, че е чисто гола под чаршафите. "Тогава осъзнах, че ми плащат, за да се събличам гола, да позирам провокативно, за да дразня мъжете. Това вече не беше работа на модел. Почувствах се като парче месо", спомня си тя.
Тогава тя се обърнала към Господ за съвет: "Бях в спалнята ми, паднах на колене и започнах да се моля".

Обратът

Обратният завой в живота й започнал, когато Бисути се запознала с бъдещия си съпруг по време на пътуване в Мексико, който е пастор. След серия от посещения в църквата Кайли решава да се отдаде силно на християнската вяра. И тук започва разривът и с Виктория Сикрет, които постоянно я карали да демонстрира лековато отношение към влиятелните мъже. "Исках да спазвам християнския си обет към моя съпруг, но от Victoria's Secret ме караха крия брака си и да флиртувам с други хора". Аз отказах, а те не ми простиха за "непрофесионализма".

След една от поредните сесии Бисути казва на агента си, че напуска бизнеса завинаги. Красавицата дори отказва да подпише топъл договор с американската мъжка библия Sports Illustrated и да участва в риалити хита "Dancing With the Stars", защото не е искала да танцува с друг, освен със съпруга си.

Днес Бисути е здрава и щастлива, тежи 56 килограма и живее спокоен живот в малко градче в Монтана. "Вчера направихме 40 буркана зимнина", хвали се тя.

От Виктория Сикрет, разбира се, отричат всяко от обвиненията на ексзвездата си. Кайли просто се отказа от бизнеса, не беше достатъчно добра, а сега търси внимание, твърдят от световно известната марка за бельо. Манекенката издаде и книга, в която описа пребиваването си в света на модата - нещо, което от компанията използваха за аргумент, за да я обвинят, че прави всичко това за пари. "Хонорарите ми на модел бяха в пъти повече, за да искам да спечеля пари от книгата", контрира ги с право Кайли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай