Отчуждават части от имоти заради Северната тангента

Отчуждават части от имоти заради Северната тангента  | StandartNews.com

Правителството реши да бъдат отчуждени части от имоти – частна собственост за изграждането на Северната скоростна тангента и Околовръстния път на София. Имотите се намират землищата на столичните квартали Бенковски, Обеля и Връбница. Финансирането на процедурите се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура", а решенията на Министерския съвет могат да бъдат обжалвани по реда на Административно-процесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването на заинтересованите лица. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Министерският съвет взе и решение да отнеме от Агенция по заетостта правото на управление върху имот в гр. Джебел, област Кърджали, който е публична държавна собственост. Имотът, който представлява самостоятелно обособен обект в административна сграда, не служи за изпълнение на функциите на агенцията. Той преминава в управление на областния управител, съгласно закона за държавната собственост.

С друго решение правителството одобри смяната на собствеността от публична държавна в частна държавна на едноетажна дървена сграда, предоставена за управление на ДП „Пристанищна инфраструктура". Това ще даде възможност за събарянето на опасната постройка в пристанищен терминал „Русе-Център", допълват от МС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай