Отбелязваме Световния ден на водата

Отбелязваме Световния ден на водата | StandartNews.com

Пийте повече вода всеки ден, съветват медици

На 22 март отбелязваме Световния ден на водата. Идеята за честването му идва на Конференцията за околна среда и развитието (UNCED) през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия.

Водата е един безценен ресурс, без който човечеството ни не може. Всеки човек има право на достъп до чиста питейна вода, чийто ресурси в световен мащаб обаче значително намаляват.

Важно е човечеството да насочи усилията си към пестене на водата и нейното опазване. Това е една от основните цели на Световния ден на водата. Празникът се отбелязва вече 20 години.

Чистата вода е живот, основен ресурс и наследство, което трябва да пазим, защото нашият живот зависи от това, как защитаваме качеството на водата, алармират в днешния ден много хора и международни организации.

Ежедневието ни е много натоварено и често забравяме да пием вода. Експерти съветват да приемаме поне 1 литър на ден, но много хора дори не могат да достигнат дори и половината количество поради различни причини. Повечето от нас забравят да пият повече течности и се обезводняват. В тази връзка съществуват различни апликации за смартфони, които да ни припомнят на определен интервал от време за важността от пиенето на вода. Предприемчиви рекламисти пък създадоха интересни опаковки на минерална вода.

Ето 10 съвета за пиенето на вода:

1. Научете се да се пиете по чаша вода между обичайни действия : сутрин при ставане, излизайки от вкъщи, преди да си легнете.

2. Направи си услуга под формата на удобство: винаги носете малка бутилка с вода.

3. Поставете хубава стъклена чаша с вода върху работното ви място и ще откриете, че пиете вода по-често.

4. За да направи вкуса на водата по-добър и по-интензивен, добавете няколко капки от лайм, лимон или портокал.

5. Замразете вода на ледени кубчета. Вътре може да бъдат замразени листа от мента и след това да ги смучете като бонбони през горещите летни месеци.

6. Разредете всички напитки с кубчета лед или просто вода.

7. Когато отивате на работа, вземете бутилка с два литра вода. Опитайте се да я изпиете преди да се върнете вечерта у дома. Научете се да пиете вода и докато пътувате.

8. Научете се на ритуала с водата - изпийте чаша вода след използване на тоалетната , преди хранене и т.н.

9. Ако следите теглото си, свикнете да пиете топла вода: това прочиства от мазнини тялото ви. Повече мазнини - повече топла вода.

10. Сложете напомняне на телефона си на всеки час - чаша вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай