Оперират Станислава във ВМА в сряда

Касата отпусна нужните 10 000 лева за борбената майка

Оперират Станислава във ВМА в сряда | StandartNews.com

София. Битката на Станислава Христова за живот е на финалната права. Борбената майка от Варна пристига в София за спешната операция, която й е нужна. Тя ще бъде извършена във ВМА в сряда.

"Стандарт" разказа истoрията на Станислава и се опита да й помогне, като я направи героиня във великденската си кампания "Възкреси доброто". Щастливата развръзка обаче стана възможна благодарение на усилията на шефа на ВМА ген. Стоян Тонев, здравния министър проф. Николай Петров и касата.

На 9 април миналата година бременната тогава жена изпадна в кома след втори инсулт. Лекарите я спасиха със сложна и скъпа операция и тя роди здраво дете. Няколко месеца по-късно се оказа, че Станислава спешно се нуждае от втора подобна операция - поставянето на стент в мозъка. Той обаче струва 39 хил. лв. и не се плаща напълно от здравната каса. За първи път от тази година фондът дава за него до 10 000 лв. Заради това жената започна да търси средства.

Ген. Тонев обяви, че ще оперира Станислава, без да чака набирането на нужните пари. Малко по-късно здравният министър предложи на кабинета да отпусне 28 800 лв. от върнатите чиновнически бонуси за операцията. Правителството каза "да" точно преди Великден. След големия празник пък Надзорният съвет на здравната каса одобри даването на останалите 10 000 лв. Така броени дни преди датата за операцията цялата сума е събрана, а в. "Стандарт" стиска палци тя да мине успешно и Станислава скоро да се върне здрава във Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай