Опашките на турската граница намаляват

Опашките на турската граница намаляват | StandartNews.com

София. Ситуацията на българо-турската граница се нормализира. Към момента при граничния пункт Капитан Андреево опашката от тирове е намаляла до 2 километра, подобна е и ситуацията на пункта Лесово, съобщи директорът на Гранична полиция главен комисар Захарин Пенов пред агенция „Фокус". На граничните пунктове е осигурен допълнителен персонал за обработване на тежкотоварните автомобили, а при леките ситуацията е нормална и няма опашки.

Гранична полиция осъществява непрекъснат контакт с Областните дирекции на МВР в Ямбол и Хасково, предаде БНР. Няма информация за проблеми и задръствания по другите гранично-пропускателните пунктове в страната.

Турският министър за митниците и търговията Хаяти Язъджъ заяви, че във вторник се предвижда транспортните министри на Турция и на България заедно с представители на превозваческия сектор да разговарят по кризата с превозите.

В събота Язъджъ бе на посещение на Капъкуле, който бе блокиран за 37 часа от протеста на българските превозвачи. На пресконференция турският министър подчерта, че никой няма право да отнема правото на другия за свободно движение и търговия и призова българските превозвачи да спазват обществения ред и да потърсят намесата на международните институции за решаване на проблемите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай