Опашка за кафе пред парламента

Опашка за кафе пред парламента | StandartNews.com

София. Опашка за кафе пред парламента. И тази сутрин множество граждани са се събрали около паметника на Цар Освободител, за да покажат неодобрението си към кабинета и да му поискат оставката. Над 30 човека освиркват сградата на Народното събрание, развяват български знамена и пият ароматното си кафе.

Парламентът продължава да бъде обграден с тежки метални заграждения за сигурност. В района и днес има засилено полицейско присъствие. Част от протестиращите се намират пред северния вход на парламента. Хората призовават депутатите да отидат до палатковия лагер, за да разговарят с тях и да им поискат оставката очи в очи. Има и група антиправителствени демонстранти пред източния вход на Народното събрание, които посрещат депутатите преди да влезнат на работното си място.

И днес „Стандарт нюз" ще следи за вас протеста „На кафе пред парламента" и ще обновява информацията с най-любопитните подробности.

11. 30- Значително по-малко са вече протестиращите пред парламента. Една част от демонстрантите оставиха празните си чашки за кафе и отидоха на работа, други се прибраха да отмарят в жегите, за да имат сили за вечерните протести.

Полицията трябва да оповести пред хората, ако реши да използва сила на демонстрации, гласят международни споразумения. Това стана ясно от брифинга на Антиправителствената информационна служба по повод насилието, което упражни полицията на протеста във вторник срещу сряда тази седмица.
Неуспеха на една полицейска операция се използва като политически аргумент за дискредитиране на протестите, каза Йонко Грозев, един от менторите на дискусията. „Ние можем да минем и през вас, не ни пречите", е било скритото послание на полицаите, охранявали по време на окупацията на парламента, твърди Грозев.

11. 00- За кратко бе блокирано движението по бул. "Цар Освободител".

10. 00- „Закон. Полиция. Протести". Това е темата на пресконференцията, която започна преди минути в офиса на открито на Бетахаус, на пл. „Народно събрание". Тя е организирана от Антиправителствената информационна служба. Както вече писахме, всеки ден, на Noresharski.com се публикува актуална и обективна информация за случващото се на протетсите в София и страната. 

Множество от протестиращите слушат пресконференцията на жълтите павета, други продължават да бият с тъпани и да освиркват срадата на Народното събрание. 

09.30- Над 60 души протестират пред Народното събрание. „СБОГ – съюз на битово-ограбени граждани", гласи един от лозунгите на недоволен от правителството гражданин. Хората продължават да разказват различни вицове за Мая Манолова, която вчера излезе сред протестиращите, но по-късно таксиметрови шофьори й отказаха да я возят. „Знаете ли как Мая Манолова ще отиде до Бузлуджа? На стоп, защото никой няма да иска да я качи", гласи поредният виц за „желязната" червена депутатка.

09. 00- Протестът е мирен. „Кафето е от нас, оставката от вас", се чува на жълтите павета. Протестиращи скандират „червени боклуци","оставка". Думите „Защо ви се смали рейсът?", „Манолова ще закъснее за Бузлуджа, защото няма да хване такси", се чуват от мегафона на антиправителствен демонстрант.

08. 30- Хора продължават да пристигат на жълтите павета пред Народното събрание, редят се на опашка за кафе и скандират "оставка" и "мафия". Днес голяма част от протестиращите обсъждат това, че депутатите не трябва да имат лятна ваканция. Движението пред НС не е блокирано все още. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай