Онлайн консултации с психолог за родители на недоносени деца

Консултацията е напълно безплатна

Онлайн консултации с психолог за родители на недоносени деца | StandartNews.com

София. Родителите на недоносени деца вече ще имат възможност да се консултират с психолог през интернет платформа в сайта на фондация „Нашите недоносени деца", съобщиха от организацията.

 

Престоят в неонатологично отделение на преждевременно родени бебета и такива в тежко здравословно състояние е изключително тежко изпитание за семействата и близките им. Недоносените бебета са високо-рискови и рискът да не оцелеят е голям. В такава ситуация често родителите се справят изключително трудно с емоциите и преживяванията си.

 

"За съжаление в България медицинската помощ не винаги върви редом със зачитане на нашите преживявания, сякаш трудностите на тялото нямат нищо общо с трудностите на душата", обясниха родители на недоносени деца. В повечето български неонатологични отделения все още няма психолози на щат. Ето защо онлайн консултирането е добра възможност семействата да получат психологическа подкрепа в удобната обстановка на собствения си дом.

 

Консултацията е напълно безплатна и е насочена към родителите на недоносени бебета или такива в тежко състояние, а също така към родители, които са преживели загуба на своето бебе преди, по време на раждането или скоро след това.
Услугата е подходяща за хора, живеещи в отдалечени райони или затруднени в придвижването до по-голям град, но които ползват свободно интернет.

 

„Интензивното отделение е атака от мигащи светлини, алармиращи машини, сложен терминологичен език, а животът тече минута за минута. За да оцелееш там, изживявайки невъобразими върхове и спадове в борбата за живот на своето дете, се нуждаеш от невероятна подкрепа", споделят майките на недоносени деца. За да се справят по-добре с изпитанието, родителите могат да получат помощ от обучен специалист с опит, който работи по утвърдени етични и професионални стандарти. Комуникацията по интернет спестява неудобството на пътуването извън дома и формалната клинична обстановка, както и общуването лице в лице за родителите, които не са готови за това.

 

Консултациите се водят от клиничния психолог Михаела Виденова и се извършват след предварително записване на адрес [email protected].

 

Фондация „Нашите недоносени деца" е изцяло доброволческа и целият екип е лично обвързан с проблема преждевременно раждане и отглеждане на недоносено дете. Основната мисия на фондацията е да осигури повече информация за родителите, относно състоянието на техните деца, както и да предостави емоционална подкрепа и помощ. Благотворителните инициативи на ФННД подпомагат неонатологичните отделения с животоспасяваща техника, която да гарантира качествена медицинска грижа за най-малките и уязвими пациенти – новородените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай