Обстановката в Северозападна България остава усложнена

Обстановката в Северозападна България остава усложнена | StandartNews.com

Пътните настилки са мокри на места

София. Тежка остава обстановката и днес в североизточната част на България, където служителите на Министерството на вътрешните работи, подпомогнати от местната власт, извършиха временно извеждане на жителите на няколко населени места.

Продължа да се наблюдава високо ниво на реките на територията на страната, водата се оттича, но притоците са високи, особено в долните течения и има опасност от спорадични разливи.

Ведомствата продължават да се следят нивото на водите в критичните участъци и са предприети всички действия за опазване живота, здравето и имуществото на хората в тази част на страната.

Остава бедственото положение в Девин, съобщи Областния управител на Смолян Недялко Славов. Той добави, че пътя между селата Горен и Долен Върли дол в Община Неделино, е прекъснат.

След проливните дъждове, обстановката в областите Бургас, Шумен, Търговище, Пазарджик и Велико Търново се нормализира.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Температурите са от -5 С° до + 8 С°. Времето над страната е предимно облачно.

Вятър духа в областите Бургас, Враца, Кюстендил, Монтана, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян и Шумен. Дъжд вали в областите Благоевград, Велико Търново, Габрово, Монтана, Русе, Силистра, Сливен и Търговище.

Сняг вали в областите Враца, Кюстендил, Разград, Русе, София, както и в районите на Прохода на Републиката, Елена, прохода Шипка, Берковица, Котел, Антоново и Омуртаг.

Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени, обработени и опесъчени.
Намалена видимост до 150 м поради мъгла има в област Разград и в района на Гълъбец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай