Обстановката по пътищата остава усложнена

Обстановката по пътищата остава усложнена | StandartNews.com

Усложнена остава обстановката по пътищата у нас заради обилния снеговалеж в цялата страна от последните дни. От МВР призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания. Заради снега са въведени ограничения в различни части на страната.

Затворени са „Върбишкия", „Златишкия" и „Троянския" проходи. През проходите „Рожен" и „Превала" всички превозни средства трябва да се движат с вериги, а камионите без ремаркета и полуремаркета. През „Петрохан" е забранено движението на камиони над 12 тона.

Всички третокласни пътища в Шуменска област бяха затворени за превозни средства до 6.00 ч. тази сутрин, съобщава "Далик".

Заради снегопочистването в Ямболско е затворен пътя Калчево - Челник. Поради обилен снеговалеж е спряно движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по главния път, който свързва Кърджали с Русе.

Тази сутрин беше отменена забраната за движение на тежкотоварни камиони над 12 т в област Велико Търново, съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура". Забраната остава в сила на територията на областите Русе, Габрово, Стара Загора и Хасково.

Времето над страната е облачно. Пътните настилки в цялата страна са предимно мокри, заснежени, заскрежени, обработени и опесъчени.

Слаб до умерен вятър духа в област Бургас, Враца, Добрич, Смолян, Търговище, Шумен, Хасково, Ямбол. Снежната покривка е между 5 до 25 см.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай