Новият шеф на СДВР няма да сменя директори на РПУ

1300 повече битови престъпления са станали за първите 5 месеца на годината

Новият шеф на СДВР няма да сменя директори на РПУ | StandartNews.com

София. Няма да има смяна на шефове на районни управления в София. Това каза в предаването на Хоризонт "Преди всички" директорът на СДВР комисар Ивайло Спиридонов.

„Мога да кажа, че служителите, които са на ръководни постове в момента в СДВР, само и единствено са професионалисти. И със знанията си ще допринесат за намаляване на престъпността. Към момента сме изградили добър екип", каза временният шеф на дирекцията.

По думите му за първите пет месеца битовата престъпност в София се е увеличила с 1300 престъпления повече, спрямо същия период за миналата година.

„Най-голям дял имат кражбите. Този вид престъпност е приоритет на МВР. Защото тя засяга най-много гражданите. Със задълбочаване на икономическата криза се задълбочи и този вид престъпност", коментира Спиридонов.

Комисар Спиридонов обясни, че най-много ценни вещи се крадат от районите на София, в които живеят хора с по-висок стандарт - Бояна, Драгалевци. Проблем на полицията са и гастрольорите. Хора, които идват от цялата страна, извършват престъплението и си отиват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай