Събота,

Новият хит: Какво е ковид мениджър

От: Агенция Стандарт -
324
Новият хит: Какво е ковид мениджър
A
A
A

От 15 юни в Италия отново ще бъдат възможни големите сватбени тържества, които досега бяха забранени заради пандемията. Но ще има едно условие. Организаторите на събитието трябва да наемат така наречения ковид мениджър, информира БТА.

Това е нова професия, която в скоро време може да се окаже доста актуална. Ковид мениджърът е този, който ще се грижи дали се спазват правилата за социална дистанция и носене на маски по време на сватбените тържества. Той ще следи и дали хигиената е на ниво.

Ковид мениджъра освен това ще трябва да провери дали всички участници и гости в церемонията имат сертификат за изкаран Ковид-19, или сертификат за поставена ваксина срещу коронавируса, или пък негативен тест за коронавирус, направен до 48 часа преди деня на събитието.

Ковид мениджърът освен това ще съхранява и списък на присъствалите на тържеството 14 дни, така че в случай на зараза да бъдат проследени бързо контактите.

Тази професия може да се адаптира за всяко по-голямо мероприятие, като например наградна церемония, конференция, кръщене и други.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички