Новите бунтарки

Посрещнете пънка, призовават стилистите

Новите бунтарки | StandartNews.com

Новите бунтарки отново завладяват сцената. Те се дистанцират от протокола, затова комбинират металноруси коси с почти черни вежди или неравни дължини с нюансирани цветове. "Посрещнете елегантния пънк", призовават в началото на пролетта експертите във визията. "Важното е да налагаме контрасти, които провокират напрежение", коментира Митко Дамов. Според маестрото на шика отново дойде времето на стила, който свързва две епохи - грънджа от 90-те и съвременната елегантност. Така облеклото, прическата и макияжът излъчват мнима небрежност, която всъщност е перфектно изчислена като професионализъм и послания - като всяка отлично организирана импровизация в модата или в което и да друго изкуство.

Затова цветовата схема няма нищо общо с монотонността - нейните различни степени разпръскват лекота и прозрачен блясък.

Фенките на късите коси могат да изберат момчешкия чар - лек гръндж, с необичайна текстура, игриво градиране на палитрата: русо и кафяво се смесват, за да създадат микс от хлад и топлина, истински магнит за окото. Другата оферта към палавничките е етажираната прическа с акцент върху бретона - необикновен и неравен. Багрите са радикалнорусо, предизвикателно сиво-виолетово, аристократично сиво-кафяво. Много е младежко, почти скандално.

Също толкова изкусителен е и закачливият вид - пънк в елегантна интерпретация. "Вдъхновен е от 80-те години на миналия век - в актуална версия, комбинация от сияйни, многотонни руси нюанси, които се сливат в по-наситените и тъмни корени. Различните дълбочини на цвета придават оригиналност", уточнява Митко Дамов. Естествените къдрици и вълни носят привкуса на романтика, без която не може да мине нито една колекция. Червеното пък припомня за гордостта и игнорира предразсъдъците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай