Нови доказателства срещу обвиняемите за "Напоителни системи"

Нови доказателства срещу обвиняемите за "Напоителни системи" | StandartNews.com

София. Нови доказателства по делото срещу тримата обвиняеми за "Напоителни системи" представи обвинението днес. Защитата поиска време, за да се запознае с новите доказателства и се очаква да започне разглеждането на мерките за неотклонение на Георги Харизанов, Стайко Ганчев, Радослав Чеглайски от въззивен състав на СГС.

Те бяха задържани миналия понеделник и обвинени за съзнателно сключване на неизгодна сделка. Преди близо седмица софийският районен съд ги освободи срещу подписка тримата.

Съдът прецени тогава, че не са събрани достатъчно доказателства за нанесени значителни щети. Освен това в обвинението няма посочени конкретни цифри.

Ганчев, Харизанов и Чеглайски бяха обвинени, че са сключили договор за продажба на тръби като скрап на двойно по-ниски цени в края на миналата година. Според обвинението сделката е била в учърб на управляваното от тях държавно дружество.

Миналата седмица Софийската районна прокуратура повдигна обвинения на бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи" Ганчев и на бившите членове на борда на директорите Харизанов и Чеглайски за сключването на неизгодна сделка. На 9 октомври състав на Софийски районен съд освободи тримата от ареста и им наложи мярка за неотклонение "подписка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай