Нова тапа при Кулата (ОБЗОР)

Нова тапа при Кулата (ОБЗОР) | StandartNews.com

Нови задръствания при ГКПП Кулата изнервиха шофьорите. Още от днес сутринта на граничния пункт се образува поредната километрична колона. Хората бързат да стигнат до плажовете в Гърция за почивните дни, но са спирани от проверки, които понякога се бавят изключително дълго, оплакаха се препатили.

"Това не е нищо, преди два дни беше страшно. Явно някои нашенци ще отидат за 1-2 дни в Гърция на море, затова се е образувала тази опашка", каза кметът на Кулата - Димитър Дамянов.

Най-интензивен е трафикът на леки автомобили, но има и тирове. Въпреки, че на място са съсредоточени и допълнителни екипи на гранична полиция, минаването става бавно. Проблеми има и при пункта Маказа, където преминават и значителен брой румънци. Очаква се днес трафикът да е още по-засилен в обратна посока и отново да се образуват тапи на влизане в България. Препоръчва се на пътуващите да ползват алтернативните маршрути през ГКПП Ивайловград, Илинден, Капитан Петко войвода и Златоград.

Близо 10 км опашка от чакащи товарни автомобили се образува и на ГКПП Капитан Андреево. Има и много автомобили с гастарбайтери, които бързат да се приберат в Западна Европа преди началото на учебната година. Положението на ГКПП Калотина е същото.

Във вторник ограничават движението на тирове над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища в страната. Забраната ще важи между 14.00 и 20.00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай