Нов протест в "Младост"

Нов протест в "Младост" | StandartNews.com

През последните няколко години сме спрели поне 7-8 строежа в междублокови пространства. Всеки конкретен случай ще бъде разгледан индивидуално. Това ще се случи и в "Младост". Това заяви в ефира на Нова ТВ председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Коментарът му идва  на фона на продължаващите протести заради застрояването на зелените площи и междублоковите пространства в столичния квартал "Младост". Именно недоволството на местните доведе до оставката на кмета на район "Младост" Цвета Авджиева, след като партия ГЕРБ сне доверието си от нея. 

Протестите стартираха заради застрояването на зелена площ в квартал "Младост 1".  Оказва се, че подобни казуси има и в други части на района. В "Младост 4" също е заградена зелена площадка, която да бъде подготвена за строеж. Герджиков обясни, че през 2000-та година мястото е било собственост на "Софийски имоти", след което е бил продаден.

"В момента няма разрешение за строеж на този терен. Въпросът е защо един общински терен, който е междублоково пространство, е бил продаден?", попита той, като уточни че през последните години са били

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай