Нов инцидент в рудник "Ораново"

Нов инцидент в рудник "Ораново" | StandartNews.com

Симитли. "Имаме проблем" бяха единствените думи на управителя на рудник "Ораново" пред репортер на Стандарт Нюз. Починал е 49-годишен Асен Бориславов Грънчаров от Благоевград, спомагателен работник в мината.

В 7.00 той отишъл на работа, в 7.30 ч. се е свлякъл на земята. Колегите му са опитали да му помогнат, както и екипът на намиращата се на място линейка, но човекът е починал. Предполага сен че е получил инфаркт или белодробна емболия, но причината за смъртта тепърва ще се установява. В момента на мястото се намира съдебен лекар. 

Продължават издирвателните работи в 64-а галерия А, в която се предполага, че се намират затрупаните двама миньори. През нощта спасителите напреднаха с 2 метра през глинестата кал. Очаква се по-късно през деня или вечерта да стигнат до мястото, където смятат, че ще открият Иван Лазаров и Николай Михайлов.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пътува към рудник "Ораново", съобщиха от МС.

Икономическият министър Драгомир Стойнев да бъде изслушан в пленарната зала по случая с мина "Ораново" - това предложение направи Делян Добрев от ГЕРБ, като мотивира искането си със смъртния случай от тази сутрин. Председателят на парламента Михаил Миков пое ангажимент да се свърже със Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай