Ники Георгиев изкачил Мусала на -20 градуса

Ники Георгиев изкачил Мусала на -20 градуса | StandartNews.com

Гологлавият чаровник от "И аз го мога" гонил ръкавица в пропаст

Невероятна концентрация и майсторство показаха по Нова още в първия епизод на "И аз го мога" няколко от най-силните търсачи на силни усещания. Ники Георгиев премина по тел като същински факир. Симона Пейчева обаче стана победител на вечерта заради това, че не се отказа и на два пъти пробва да мине същото трасе. Адреналинката Жана, която също отдавна не бяхме виждали на екран, се справи отлично със задачата си на хула хууп. Ето кои са най-големите предизвикателства на тримата в истинския им живот.

Едно от най-екстремните преживявания на актьора и телевизионен водещ Николай Георгиев е изкачване на Мусала при -20 градуса и при вятър със скорост 120 километра в час. Юнакът има традиция да покорява най-високия връх в България в началото на всяка година. Той не се плаши от екстремните условия, но призовава хората да внимават, защото планината е коварна и трябва да се отнасяме с почит и уважение към нея. Във въпросния ден, през февруари на 2014-а, Ники тръгва в 4,30 сутринта към първенеца. Слънцето още не е изгряло и той се придвижва с фенерче. Докато върви нагоре, среща много хора, които слизат от там и го съветват да се връща, защото времето не е подходящо. Той обаче продължава, а вятърът става все по-силен. Когато преминава покрай една от пропастите, сваля лявата си ръкавица. Неумолимият вятър я грабва и издухва надолу към дъното на зейналата паст. Ники за малко да я последва в опит да я хване. Казва, че дъхът му спрял в този момент. Другият интересен факт около запаления планинар е, че той обича да бъде сам. Намира това за много разтоварващо и успокояващо.

Адреналинката Жана скача с парашут от 3600 метра

"Още от тийнейджърка исках един ден да скоча с парашут. Аз съм любител на високи скорости, на екстремни спортове и мисълта за подобно приключение предизвикваше пеперуди в стомаха ми. Но идеята отлежаваше в ума ми и си чакаше точния момент. Случи се почти спонтанно - в студен есенно-зимен ден. Температурата беше нула градуса, на височина 3600 метра - още по-ниска. Не исках и да знам, защото това нямаше никакво значение. Бях на летище Ихтиман още в 9 часа сутринта заедно с кумата ми, която взех за морална подкрепа. Скочих втора или трета, вече не помня - с най-опитния инструктор на клуб Skydivesofia. Не мога да намеря думи, с които да опиша чувството по време на полета. Това не се ли изпита, няма как да се разбере. Първият скок е изпълнен с голяма доза адреналин и не можеш да се насладиш истински на полета, затова съм решила да скоча още един два пъти поне", споделя красивата бивша адреналинка.

Симона Пейчева - в клетка с тигър

"Беше по време на първото ми пътуване до Африка. Бях поканена да изнасям семинар по художествена гимнастика и да обучавам малките момиченца там. Престоят ми беше две седмици. Организаторите се бяха постарали да направят програмата така, че да съчетавам полезното с приятното. Имахме тежки и продължителни тренировки, но пък за сметка на това и страхотни приключения. Заведоха ме до най-страхотните места в Африка, включително и до футболните стадиони, построени специално за Световното през 2010 г. И разбира се, не пропуснахме и екзотичните и диви места с най различни животни. А в клетката с тигъра - първо не исках да вляза, а после не исках да изляза", смее се шампионката по художествена гимнастика.

Криско: Отказах роли в тв сериали

Рапърът Криско ще влиза в различни образи в "Като две капки вода", но не се плаши от нищо.

- Криско, лесно ли се пробива в рапа?

- В последните години се появи нещо различно от попфолка. Нещо, което също има качество в продукцията си - рапът. Докато моето поколение е закърмено с чалга, то сегашните деца и тийнейджъри слушат повече хип-хоп. Някои мислят, че е по-лесно да се пробие с този тип музика - заблуждават се, че може да мине без пеене. Има обаче толкова хиляди детайли, без които не може да се мине. Затова много артисти се опитват с тази музика - а и защото сега е модерно. Дори и фолк певиците се обличат като рапърки в клиповете си.

- Има ли възход в българската музика през последните години?

- Случи се възраждане на попа. Стиловете се омешаха и няма граници на оригинален рап, поп, кънтри, хаус и т.н. През 2012 г. се раздвижиха нещата, но сега доста от артистите го карат по инерция. Изгряха няколко имена, които ще берат плодове от това. В момента излизат песни, но няма хитове. Е, почти...

- Има ли музиканти в семейството ти?

- Родителите ми са завършили консерваторията. Модерни са. Познават доста хора от сцената в момента - като Ники Минаж или Уиз Калифа. Имам доста фаворити, но човекът който ми промени представите за бийтове, е Тимбаленд.

- Как мина детството ти?

- С булонката ми - от 5 до 19-годишен тя беше с мен.

- Как се освобождаваш от напрежението?

- Лежа.

- Допускаш ли лесно хората до себе си? Какво не би простил?

- Трудно се сближавам. Понаучил съм се да разпознавам кой и какво иска от мен още при първо виждане. Мразя лицемерите.

- След дуета ти с Мария Илиева има ли друга известна дама, с която би желал да запишеш песен?

- В България тя е само една - но "Ветровете" още не са ме изпратили до нея.

- С какво друго се занимаваш?

- Правя песни за мен и други хора, копродуцент съм на нов български сериал. Мащабен проект в стил крими, мистерия, екшън. Режисьор е Мартин Макариев.

- Искаш ли да си актьор?

- Да. Дори имах няколко предложения от български сериали, но засега съм пас. Чакам сценарий и роля, които да ме заинтригуват.

- Висока топка ли е образът на Михаела Филева за Криско?

- Висока топка може да е Мария Илиева. Много ще ми е забавно в роля на жена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай