Нестле с готварско предизвикателство към деца и родители

Лео Бианки и Катето Евро демонстрират как можем да готвим заедно в кухнята с най-малките в дома си

Нестле с готварско предизвикателство към деца и родители | StandartNews.com

Италианският певец и шеф-готвач Лео Бианки и актрисата и любител-готвач Катерина Евро ще отбележат Международния ден на готвача като част от националната програма „Нестле за по-здрави деца“.

На 20 октомври Лео ще проведе готварски онлайн мастър клас в собствения си дом заедно със своите деца - близнаците Матия и Николо, а Катето Евро ще покори готварските върхове заедно с внучката си Катерина на 27 октомври.

Инициативата „Нестле за по-здрави деца“ отбелязва Международния ден на готвача за пета поредна година с цел да стимулира родители и деца да създават полезни навици за по-балансирано хранене. Готварският мастър клас „Заедно в кухнята“ цели да покаже, че готвенето може да бъде споделена семейна дейност, която заедно с качествената храна да даде основата за по-здравословен живот за най-малките. Приготвянето на ястия от деца и техните родители подпомага когнитивното и физическото развитие на малчуганите, а и ги учи да бъдат отговорни към храната, която консумират от ранна детска възраст. Освен това тази дейност създава по-задълбочена връзка между детето и родителя като превръща готвенето в забавна семейна традиция.

Видеото от готварския мастър клас на Бианки ще бъде публикувано на Фейсбук страницата „Нестле за Живей Активно!“ и всеки ще има възможност да узнае тайни трикове при приготвяне на неговите рецепти. Той специално е подбрал ястие, което е вкусно, забавно за приготвяне, а и полезно за децата. Лео обещава да демонстрира как родителите могат да превърнат балансираното хранене в приятно занимание за цялото семейство като включат и децата си в процеса на приготвяне на храната.

На 27 октомври очакваме и видео включване от Катето Евро и нейната внучка Катерина. Двете са известни със своята страст към готвенето като и преди са демонстрирали завидни кулинарни умения в социалните мрежи. Баба и внучка сега отново ще се впуснат в готварско предизвикателство, този път насочено специално към децата. За Катето Евро готвенето с нейната внучка без съмнение е едно от най- приятните семейни занимания. Рецептите на двете Катета от техния мастър клас също ще бъдат на разположение за всеки на Фейсбук страницата на „Нестле за Живей Активно!“.

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 г. като добра практика в сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, „Нестле за по-здрави деца“ в България става част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца. До този момента, образователното съдържание на „Нестле за по-здрави деца“ е достигнало до нас 23 000 деца в детски градини и училища в цялата страна. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай