Неприятен обрат за Хари. Решението на съда

Принцът и още 40 известни личности съдиха медийната група на Рупърт Мърдок

Неприятен обрат за Хари. Решението на съда | StandartNews.com

Хари, както и съпругата му Меган, не могат да предявят обвинения срещу таблоидите на медийния магнат Рупърт Мърдок, нито срещу самия него, постанови Висшият съд в Лондон, съобщават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА. 

Принцът и още 40 известни личности съдиха медийната група на Мърдок (NGN) на основание обвинения в незаконни действия на журналисти и частни детективи, работещи за таблоидите Sun и News of The World от средата на 90-те години до 2016 г. През март вторият син на британския крал Чарлз III обяви, че търси начин да повдигне нови обвинения, включително за това, че Sun е следил тогавашната му приятелка, понастоящем съпруга, Меган през 2016 г.

Със свое решение от началото на седмицата съдия отказа да допусне повдигането на обвинение, включително за периодите от 1994 г. и 1995 г., касаещи майката на Хари, покойната принцеса Даяна.

Не бе допуснато и повдигане на обвинение срещу самия Рупърт Мърдок и други старши управляващи в медийната група. В този ред на мисли Хари има право на изменение на обвинението си за хакване на телефона му и да предяви обвинения срещу журналисти и частни детективи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай