Необезопасен жп-прелез отнема животи

Необезопасен жп-прелез отнема животи | StandartNews.com

София. Фатален жп-прелез между "Горна баня" и "Овча купел" е отнел вече 30 жертви, но без отговор и до днес остават въпросите на близките на нелепо загиналите хора защо не се взимат мерки от държавата, предаде ТВ7. Последен там смъртта си намира Валери Цонев, който е бил на 35 години. Майката на Валери – Антоанета казва, че не търси възмездие, но все пак днес тя решава да се включи в организирания протест, защото не иска повече смърт на тези линии.

Жителите на района питат защо общинските чиновници и БДЖ не реагират на многобройните подадени сигнали за опасния прелез, намиращ се на пътя до най-близката спирка на градския транспорт, магазин, болници и други институции. Мястото е с намалена видимост заради растителност, абсолютно необезопасено, няма сигнализация.

Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) е изпратила писмен отговор, че гражданите пресичат жп-линиите нерегламентирано, а единственото решение е, ако Общината изгради надлез или подлез. Живущите в близост обаче смятат, че районът трябва да се регулира по друг начин и да се уреди поне възможност за сигнализация и обезопасяване на линиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай