Ненчев: Предстои дискусия за връщане на казармата

Ненчев: Предстои дискусия за връщане на казармата | StandartNews.com

„Темата се дискутира, поискал съм експертиза, за да се ориентирам по-ясно". Това заяви военният министър Николай Ненчев в предаването „Събуди се" по повод появилите се информации, че скоро може да се върне задължителната военна служба.

„Професионалната армия е много по-добрия вариант за България, но темата с казармата е в прерогативите на Народното събрание", заяви министърът.

По думите му трябва изключително сериозна дискусия, която, на първо място, касае промени в Конституцията, на второ място трябва да се прецени дали ще се запази все пак професионалната армия, с която разполагаме.

„Трябва да преценим колко време ще бъде – 3 месеца, 6 месеца, 1 година. Имаме ли пари за това, има ли необходимост от това. И какво правим с българите в чужбина", коментира министър Ненчев.

„В позицията, в която съм, не мога да не разсъждавам сериозно по въпроса. Още повече че той се поставя от народни представители. Тази дискусия очевидно предстои", заяви министърът.

Според него е по-добре България да запази своята професионална армия, а връщането на задължителната военна служба ще нанесе много щети.

Министърът коментира, че професионалната армия се представя много добре.

„Тези хора се обучават много добре", заяви министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай