Не опяха убиеца от Пловдив

Не опяха убиеца от Пловдив | StandartNews.com

Около 200 души приятели, колеги, роднини, познати и сродници изпратиха в последния му път на Драгановите гробища в "Кючук Париж" 35-годишния Благой Сапунджиев, който застреля най-хладнокръвно в началото на седмицата жена си и детето си, а после се самоуби.

Катафалката, която пристигна, директно влезе в гробните полета, без да се отбие в храма, съобщава Марица.бг.

Майката на Благой вървеше неотлъчно до ковчега на сина си, а после преди да бъде спуснат, поне 10 минути се прощаваше с него и през сълзи нареждаше : "Защо постъпи така, сине? Нали толкова обичаше детето си, защо така направи? Сега на кого ни оставяш". Накрая роднини едва я издърпаха от ковчега, за да могат да го пуснат в гроба.

В ковчега на детенцето близките бяха сложили любимата и кукла, и кутия със сладкиши , които детенцето е обичало. Малката ще бъде погребана и с розови пеперудени крилца, които момиченцата на нейните годининосят, когато си игроят на феички. Младата майка и малкото и детенце бяха положени в общ гроб.

Благой, жена му и дъщеричката им бяха погребани в различни гробища на Пловдив. Убиецът Благой бе положен в Драгановите гробища в "Южен", а майката Йорданка Сапунджиева и малката Петя бяха погребани в отделно място в гробищния парк на квартал "Коматево". Тяхното погребение беше 2 часа по-късно.

Припомняме, че на 4 януари около 5.30 сутринта шофьорът Благой Сапунджиев уби с по един изстрел в главата съпругата си Йорданака и дъщеря си Петя. Основната причина, според разследващите, е патологична ревност и отказът на 35-годишният мъж да приеме, че семейството се е разпаднало и разводът е бил предстоящ. След като екзекутирал жертвите си Благой се самоубил.

Погребението на жертвите от тройната трагедия от вчера в "Кючук Париж" ще бъдат погребани утре в различни гробища на Пловдив. Убиецът Благой Сапунджиев ще бъде положен в 12 часа в Драгановите гробища в "Южен".

Майката Йорданка Сапунджиева и малката Петя ще бъдат погребани в отделно място в гробищния парк на квартал "Коматево". Тяхното погребение ще е 2 часа по-късно.
Копирано от standartnews.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай