Не е истина! На колко става най-възрастната жена в света

Мария Браняс Морера празнува 117-ия си рожден ден

Не е истина! На колко става най-възрастната жена в света | StandartNews.com

Трудно е да си представим на колко години стана най-възрастната жена в света.

Мария Браняс Морера днес празнува 117-ия си рожден ден. Мария е потвърдена като най-възрастният човек в света през януари 2023 г., припомнят от Рекордите на Гинес.

Мария е родена на 4 март 1907 г. в Сан Франциско, САЩ, но се завръща в Испания със семейството си, когато е на осем, за да се установи в Каталуния.

Оттогава тя живее в региона, а от 23 години обитава дом за възрастни хора.

Мария се радва, че може да отпразнува със семейството и приятелите си този специален ден и пожелава на всички много щастлив понеделник, заявиха от Резиденция Санта Мария дел Тура.

На 23 години Мария се омъжва за лекаря Жоан Морет, с когото имат три деца, единадесет внука и тринадесет правнука. Тя преживява три войни - Първата и Втората световни, както и Гражданската война в Испания.

До 105-та си година, въпреки възрастта си, столетницата поддържа активен живот, свири на пиано, чете вестници и дори прави малко гимнастика всяка сутрин.

На 113-годишна възраст, през 2020 г., тя научава за ново и исторически значимо събитие: пандемията от COVDI-19. Самата тя се заразява, но я изкарва безсимптомно. Мария Браняс Морера става най-старият човек, оцелял от COVID-19 до деня, в който 116-годишната (тогава) Люсил Рандон излиза с положителна проба и става рекордьор, предаде Дарик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Guest
преди 1 месец

Щом на тези години свири на пиано ....и на младини няма да е орала ,и копала ,още повече ,че мъжа й бил доктор.Един познат ми спомена за поговорката ,Труда краси човека ,а мързела го грози,,.....и ме разсмя ,като добави ....,,По тази логика повечето сега от разкрасяването щяхме да сме ФОТОМОДЕЛИ И МОДЕЛИ ,а не ГЪРБАВЕЛИ!

Откажи
Тодор
преди 1 месец

Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:---- https://use.my/man

Откажи